Békés Megye Foci - Vezető hír

Békésben a parlementi foci válogatott

A parlamenti válogatott is pályára lép a labdarúgó napon

A parlamenti válogatott is pályára lép a labdarúgó napon

- 2011. március 5. Füzesgyarmat, sportcsarnok -

Egy életen át kell játszani” ˗ szól a mottója annak a labdarúgó napnak, amelyet március 5-én tartanak a füzesgyarmati sportcsarnokban, és amelyen Farkas Zoltán, Békés Megye Képviselő-testületének elnöke és Dankó Béla, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnökségi tagja, a Békés Megyei LSZ elnöke meghívására a parlamenti válogatott is aktívan képviselteti magát. A program szerint elsőként, azaz 10 órától a leány iskolai (13˗14 évesek) bajnokság regionális döntőjét rendezik meg, az MLSZ Grassroots programjának keretén belül (résztvevők: Létavértes, Cserkeszőlő, Szeghalom általános iskolai csapatai és a Sárrét válogatottja), majd 14 órától Szeghalom és Füzesgyarmat óvodásai fociznak egymás ellen. Ezt követően, vagyis 15 órakor lép pályára a parlamenti válogatott és a Békés megyei sportvezetők - MLSZ vezetők csapata. Békés megye együttesében helyet kap az orosházi születésű, gádorosi kötődésű Pisont István, az U15-ös válogatott szövetségi edzője, valamint Csábi József 10-szeres válogatott, a magyar labdarúgó-válogatott pályaedzője. A kispadokon Dunai Antal 31-szeres válogatott, az MLSZ tanácsadója (parlamenti válogatott) és Őze Tibor Pro licences edző, az MLSZ Grassroots menedzsere és akadémiai koordinátora (Békés megye - MLSZ válogatott) foglalnak helyet. A programok zárásaként a megyei öregfiúk bajnokság meccseit bonyolítják le.

˗ Békés megye nem először szervez színvonalas eseményt közös programjaink keretében - mondta el Őze Tibor. ˗ Füzesgyarmat pedig, melynek sportszerető polgármestere, Bere Károly a mostani esemény megrendezéséhez is nagy segítséget nyújt, visszatérő helyszín. Békés megyével elsősorban az utánpótlás és a Grassroots területén kiváló az együttműködésünk, ami jelzi, hogy az utánpótlásról nem csak beszélnek, hanem aktívan tesznek is érte Békésben.

Minderre pedig továbbra is biztosítékot jelent, hogy Dankó Béla az amatőr labdarúgást képviseli az MLSZ elnökségében, és hogy Farkas Zoltán is elkötelezett híve az utánpótlás és a gyermek labdarúgásnak.