Békés Megye Foci Online - Játékvezetők

Teszteltek a játékvezetők

Teszteltek a játékvezetők
Megtartotta szokásos fizikai tesztjét a JB

Csütörtökön került sor a játékvezetők téli fizikai tesztjére Békéscsabán a Vandháti úti atlétikai pályán.

A márciusi időpont ellenére kedvezőtlen időjárási viszonyok fogadták a jelenlévőket. Hideg, szeles, időnként hóeséses időben kellett megfelelni az elvárásoknak.


A játékvezetők is - hasonlóan a labdarúgókhoz - csak érvényes sportorvosi engedély megléte esetén kezdhették el a tesztet, melyet igen szigorúan tartott be a vezetőség. Ez nem is véeltlen, hiszen a napokban Győr-Moson-Sopron megyében majdnem tragédiába torkollott a fizikai tesztelés.

 

Forrás: sportgeza.hu

http://sportgeza.hu/futball/2009/03/21/szivrohamot_kapott_gyorben_a_futballbiro/

 

A szervezők a résztvevőket csoportokra osztották. A fiatal feltörekvő játékvezetőknek, illetve a merészebbeknek az NB I-es szintet kellett teljesíteniük, míg a többiek megyei kerettagságuk és korosztályuk szerinti csoportba kerültek besorolásra.

 

dscf0015_pici_446_20090324105554_906.JPG

 

Eligazítás

 

A teszt első része 6*40 m sprint, amit a teszt nehezebb részének számító 20*150 méter teljesítése követ.

Például: az NB I-es szintet tekintve minden 150 métert 30 mp-en belül kell teljesíteni, amit 50 méter séta követ. Ennek ideje 40 mp. A teszt teljes ideje 22-23 perc. Aki kétszer nem ér be a 150 méteren, nem teljesítette a követelményeket.

 

A játékvezetők nagy számban jelentek meg a tesztelésen, és fegyelmezetten hajtották azt végre. Aki valamilyen oknál fogva nem tudott megjelenni, illetve nem volt sikeres a tesztje, a héten újabb lehetőséget kap annak teljesítésére.