Békés Megye Foci - Vezető hír

Súlyos fegyelmi döntések

Súlyos fegyelmi döntések

A tegnapi fegyelmi ülésen két esetben hozott súlyosabb ítéletet a FB labdarúgó val szemben.

A Mezőhegyes-Békés mérkőzésen a hazai ifjúsági kapus (Kovács Zoltán) került kiállításra, amikor a játékvezető ítéletét kritizálva bele akarta rúgni a labdát, majd kiállíátsa után meglökte a játékvezetőt. Ítélete 10 bajnoki mérkőzés.

 

A korábbról elmaradt Füzesgyarmat-Nagyszénás bajnoki mérkőzésen kiállított Brachna Tibor pedig (kiállítása sértő kifejezései miatt történt, majd levonuláskor sörrel lelocsolta a játékvezetőket) 9 mérkőzéses eltiltást kapott.

 

A legnagyobb súlyú döntése azonban a Jamina SE felnőtt csapatával szemben történt a FBnak, hiszen 6 (hat) büntetőpont levonását rendelte el a felnőtt csapat évi összeredményéből. A döntés nem jogerős, fellebbezésnek van helye vele szemben.

 

A döntés oka: Göblyös Sándor labdarúgónak nem volt érvényes versenyengedélye a Jamina csapatában, amit a játékvezető a Csabacsűd-Jamina mérkőzés előtt észrevett és azt jelentette a megyei szövetség felé.

A FB hivatalból járt, hiszen óvás nem érkezett be a korábbi mérkőzésekkel kapcsolatban. Így a fegyelmi szabályzatnak megfelelően a Jaminától levonásra került a korábbi három mérkőzésen megszerzett valamennyi pontja (3 pont - a MÁV ellen), valamint mérkőzésenként 1-1 további büntetőpont (összesen 3), ahol Göblyös Sándor szerepelt.