Békés Megye Foci - Vezető hír

Helyzetjelentés a 2010/2011-es bajnokságról

Helyzetjelentés a 2010/2011-es bajnokságról

Valamennyi érdekelt csapat leadta nevezését az 2010/2011-es bajnokságra.

 

Mint ismeretes, több olyan csapat volt, aki nem abba az osztályba nevezett, amire a 2009/2010-es bajnokság végeredménye után jogosult lett vola.

 

Az NB III-ba beadta nevezését a Gyula Termál FC és a Szabadkígyós, a Battonya viszont csak a megye II. osztályba nevezett be.

 

A megye I. osztályba a Sarkadkeresztúr nem nevezett be, csak a megye III. osztályba adta le nevezését. A Szarvasi FC benevezett a megye I. osztályba, de leadta - mint megyei 2. helyezett -, szándéknyilatkozatát arra, hogy vállalná az NB III-as indulást, amennyiben az MLSZ elnöksége így dönt.

 

Ez a döntés - e pillanatban - úgy tűnik, hogy július 22-én válik biztossá!

 

Mindezek ismeretében látszik, hogy a megye I. osztályban nem lesz meg a 16 csapat abból a létszámból, akik erre jogosultságot szereztek tavalyról.

Ezért a Versenybizottság a BMLSZ Elnökség 2009.02.27-én hozott a bajnoki osztályok feltöltéséről hozott határozata alapján felkéri a Kétegyházi SE-t, a Békéscsabai MÁV SE-t és a Vésztői SE-t hogy nyilatkozzon arról, vállalják-e a megye I. osztályú megmérettetést.

 

Amennyiben a felkért csapatok nyilatkozatai után sincs meg a 16 csapat, a BMLSZ Elnöksége dönt arról, hogy felkér-e további csapatokat a megye I. osztályú indulásra, vagy sem. Ha nem, akkor előfordulhat, hogy kisebb létszámmal indul a bajnokság!

 

A megye I. osztályú felkérések következtében a megye II. osztályban is kialakulhat létszámhiány. Amennyiben eldől végérvényesen, hogy nincs meg a 16 csapat ebben az osztályban, úgy a határozatnak megfelelően a következő sorrendben köteles a Versenybizottság felkérni a csapatokat arra, hogy vállalják-e a megye II. osztályt: Csanádapácai Előre FC, Újkígyós FC, Kaszaper FC.

 

A megye III. osztál csoportbeosztása és lebonyolítási rendje is ezt követően alakul ki, hiszen a fentebbi osztályok eképp történő változása befolyásolja a legalsóbb osztály létszámát és ezen keresztül lebonyolítási rendjét is!

 

A fent olvasható körülmények miatt sorsolásra leghamarabb 2010. július 26-a környékén lehet számítani!