Békés Megye Foci Online Hírek

Három Békés megyei játékossal nyert a Honvéd U15-ös csapata

Három Békés megyei játékossal nyert a Honvéd U15-ös csapata
36. alkalommal került megrendezésre a langfördeni nemzetközi torna, amelyen a Bp. Hovéd U15-ös csapat veretlenül nyert. Az együttesben három Békés megyei játékos, név szerint ifj. Tóth Péter, Irimiás Gergő és Zvara Levente játszott. 
Az eseményen olyan csapatok vettek részt, mint az angol Wolverhampton Wanderers, a svéd IFK Göteborg, az orosz Lokomotiv Moszkva, a holland AZ Alkmaar és a Tennis Borussia Berlin – írja beszámolójában a kispestiek honlapja. Isa Gábor, az együttes edzője szerint a verseny legnagyobb értéke, hogy a gyerekek egy nemzetközi szinten mérettették meg magukat. "Megint szembesültek avval, hogy azért annyira nem állnak rossz helyen, nyilván lehet olyan tornát is rendezni, amin labdába sem rúgunk, de ez most nem az volt. Én azt gondolom, hogy a csapat kovácsoló ereje mindenféleképpen nagyon nagy volt, a gyerekek egymásért küzdöttek, és az mindenképpen pozitív hatással volt, hogy szép környezetben, jó ellenfelekkel, jó pályákon játszhattak."


Bp. Honvéd U15


A csapat nem csak jól teljesített, hanem kiemelkedően: "A csapat jól teljesített, az hogy csak 1 gólt kaptunk az egész tornán, mutatja, hogy a védekezésünk rendben volt, Mondom, azért voltak szerencsés momentumok, például amikor az ellenfél kapufát rúgott, az ellentámadásból pedig gólt szereztünk. Taktikailag játékban azért nem vagyunk elmaradva. Fizikailag viszont úgy gondolom, hogy igen, el vagyunk maradva, főleg a német csapatoktól." 


/T.D.