Békés Megye Foci Online - Edzők

Tótkomlósi értékelés

Lóczi István szakmai vezető értékelt

 


A Tótkomlósi Torna Club-nak a 2008/2009-es szezon 11. fordulója óta , új szakmai tanácsadója van Lóczi István személyében. Megkértem értékelje az elmúlt 7 fordulót, és mondja el tapasztalatait.-Sokan megállítanak azzal a kérdéssel, hogy ilyen magas edzői képesítéssel amilyen neked van , miért pont Komlóst, miért pont a TTC-t választottad?

-A választásom kizárólag érzelmi alapon történt. Magyarországon nagyon sok/ kb.: 800/ megyei I. o.-os és II. o.-os csapat van , de egyedül Tótkomlóst vállalnám el. Itt születtem, szüleim végig itt éltek és ragaszkodom a gyökerekhez. Az sem mellékes, hogy úgy éreztem nagyon akarták, hogy itt legyek.


-Tudtál-e valamit az egyesületről meg a csapatról mielőtt belevágtál ebbe a munkába?


- Az egyesületet gyerekkorom óta ismerem, rövid időt játszottam is /1982-84/ itt, de a mostani csapatot egyszer láttam. Bevallom az első mérkőzés rá is ment erre, az a vereség az én hibám is. Másképp kellett volna.


-Milyennek ítéled meg a csapatot?


- Kellemesek a benyomásaim. Annak külön örülök, hogy nagyon fiatalok a játékosok és akarnak többet tudni ebből a sportágból. Fejlődő képesek, sok örömük lehet még a szurkolóknak bennük.


-Milyen célokkal jöttél hozzánk?És ezek szerinted elérhetőek-e?


- Nálam csak egy cél létezik: sok munkával fejlődjenek a fiatalok és ez eredménnyel is párosuljon. Két éven belül osztályokat(!)kellene váltani,de az idén nagy a lemaradás, de nem lehetetlen !


-Általad irányítva a csapat 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereséget ért el , 21-7 es gólaránnyal. Minek tudható be ez a jó szereplés?


- A jó szereplés közös érdem: a vezetők munkája ugyanúgy benne van, mint a játékosok rendkívül pozitív hozzáállása.


-A csapat játékstílusa miben tér el az eddigiektől?


- Kettő változtatást vezettem be: A védelem más rendszerben játszik és próbáltunk a támadójátékon is változtatni: Több jelentőséget tulajdonítok a széleknek védekezésben és támadásban is. Döntő szerepe lehet a pontrúgások sikerességének tavasszal.


-Tudom, hogy az edzők nem szeretnek játékosokat kiemelni, de ha a csapattagokról mondanál egy-két szót!

- Papp Lajos "készülő" szobrához anyagilag is áldoznék. Hihetetlenül nagyszerű SPORTEMBER! Példakép legyen a tótkomlósiaknak. Dávid Zsolt rutinja nagyon kell, kellemes meglepetés Onderjó Tomika, jól teljesített Nyíregyházki Gyuri, Jámbor Józsi és Kiss Balázs is. Az eredményekhez sokat tett mindenki , a kapustól egészen a balszélsőig. Csalódást senki nem okozott. Több van Mészáros Tibiben/ ő nagyon képzett labdarúgó/ és szeretném Csikai Ferit is a csapatban látni többször.


-Tavaszra a felkészülés mikor kezdödik és milyen tipusú lesz?Sokakat érdekel maradsz-e?

- Az edzői pályám nem csak rajtam múlik. Szívesen maradnék, de a mi szakmánk kiszámíthatatlan. Nem anyagiakon múlik az biztos. Legkésőbb jan. 15.-én el kell kezdeni. Két edzés / edző meccs/ Szegeden lenne, 3 otthon. Legalább 8 edzőmérkőzés kellene!

loczigyivi_902_2009011395633_921.jpg

Gyivicsán János és Lóczi István


-A tavaszi szezonra kívánsz-e igazolni? Ha igen akkor kit?


- Pásztor Lacit szívesen látnám, ő ráadásul komlósi is. Egy játékos még szóba jöhet, de annak minőséginek kell lennie.


-Egy megállapodás született a KÉSZ Labdarúgó Akadémia és a TTC között az utánpótlás fejlesztésében.

- Nagyon szeretném, ha a KÉSZ LABDARÚGÓ AKADÉMIÁVAL továbbra is jó lenne a kapcsolat, mert abból a helyi gyermekek és klub profitálna.


-Így a beszélgetés végén jön a szokásos „szabadon választott”, kérlek mond el amit elszeretnél és nem került itt szóba.


-Végezetül: jól érzem magam, megszerettem a fiúkat, felejthetetlen volt az utolsó meccs utáni buli. Külön örültem annak, hogy november 30.-án 13 órakor ilyen sokan választották a mi mérkőzésünket kikapcsolódásnak. Köszönet érte.


-Kívánom, hogy ez a tótkomlósi közönség és közösség aki nagyon szereti ezt a sportot sokáig láthasson