Békés Megye Foci Online - Edzők

Szeghalmi értékelés

Sáfián Imre játékosedző értékelt

Sáfián Imre játékosedző értékeli csapat őszi teljesítményét

 

 

Szezon előtt a vezetés az 1-5. hely elérését tűzte ki célul, mivel ez nem sikerült így nem lehetünk elégedettek a csapat teljesítményével. Nyáron edzőváltás történt mind a felnőtt, mind az ifjúsági csapat kispadján.

A felnőtt csapathoz Zsombok Attila, az ifjúsági együtteshez Tar Zoltán érkezett nagy reményekkel. Azt hiszem az edzések minőségére és az edzéslátogatásra sem lehetett panasz, így a viszonylag gyengébb szereplést nem ezekben a dolgokban kell keresni. Az edzéseken14-16 fővel rendszeresen lehetett számolni, ami megyei I. osztályban sem rossz.

 

A gyengébb szereplés okát inkább az idegenbeli hozzáállásunkban és játékunkban lehet keresni. Zsombok Attila távozása után – amely a 11. fordulóban történt – engem bízott meg a vezetőség a csapat irányításával. Meg kell említeni, hogy a végére teljesen elfogytunk, 5-6 kulcsjátékosra nem számíthatunk sérülések illetve, eltiltások miatt.

 

A hazai mérkőzéseken úgy gondolom nem volt gond a csapat hozzáállásával, játékával. Ha mégis meg kell említeni mérkőzéseket, akkor kiemelném a Sarkadkersztúron és Battonyán elért döntetleneket, Amelyeken maximum közelit kozott ki magából a csapat. Csalódást okozott számunkra az összes többi idegenbeli játékunk kiemelve a Szarvas és a Békés elleni mérkőzéseket.

 

Egyénileg nem szeretnék senkit kiemelni vagy elmarasztalni, minden játékosnak voltak jobb és gyengébb mérkőzései.

Csapatrészeket összehasonlítva a kapusaink és a védelmünk nyújtotta a legmegbízhatóbb teljesítményt. A középpályás sorunknak voltak jó és kevésbé jó mérkőzései. Csatáraink is elég hullámzó teljesítményt nyújtottak.

 

Az biztos, a sikeresebb szereplés érdekében elsősorban a csapatszellemet kell megerősíteni, nem ártana 2-3 új labdarúgót igazolni vérfrissítés céljából, ezzel versenyhelyzetet teremteni néhány elkényelmesedett játékosnak, valamint egy kemény téli felkészüléssel előrébb juthatunk.

Ezúton szeretném megköszönni a csapat hozzáállását az utolsó 6 forduló mérkőzéseit tekintve. Tavasszal bízunk a jobb folytatásban.

Az FC Elnöksége legutóbbi ülésén továbbra is megbízott az edzői feladatok ellátásával,  mint játékosedző.

Lényeges változás a csapat háza táján a téli szünetben nem várható.

 

 

Sáfián Imre

játékosedző