Békés Megye Foci Online - Edzők

Jamina SE utánpótlás értékelés

Fülöp Imre elnök értékelt
 

Színvonalas, eredményes munka folyik a

FRÜHWALD JAMINA SE utánpótlás csapatainál


A FRÜHWALD JAMINA SE két éve megkezdett tudatos utánpótlás-nevelő munkája beérni látszik, értékelte az egyesület elnöksége a legutolsó ülésén a klubnál folyó nevelő tevékenységet.

Célként tűzte ki az elnökség, hogy minden korcsoportban legyen csapata az egyesületnek, így biztosítva legyen a korosztályonkénti saját utánpótlás. A csapatoknál komoly szakmai munka folyik, amit az eredmények mutatnak a legjobban.


Óvodás korosztály


Ebben az évben kezdtük el az óvodás korosztályban a gyermekek labdarúgáshoz szoktatását. Fő cél volt, hogy a gyerekek megszeressék ezt a játékot, és elinduljon náluk játékos formában a képzés is.

A gyerekek jelenleg heti két edzésen vesznek részt Pásztor József irányításával. A foglalkozásokon 14 gyermek vesz részt, akik az egyesület igazolt játékosai. A létszám az elmúlt hónapokban folyamatosan nőtt, és továbbra is nagy érdeklődés van a foglalkozások iránt.


NUPI Program


A NUPI program keretében minden korosztályban indítunk csapatokat, és rendszeresen részt veszünk a tornákon. A programon belüli munkát Kovács Zoltán fogja össze és irányítja. Nagyon sok ügyes gyerek rúgja ezekben a korosztályokban a labdát, akikre külön is figyelünk.


Előkészítő csoport


Azon gyerekek részére indítjuk az előkészítő csoportot, akik még nem tudnak bajnokságban játszani, de az egyesület igazolt játékosai. Az előkészítő csoportban több korosztályból is vannak labdarúgók, így nagyon fontos az odafigyelés. Ők azok, akik a bajnokságban szereplő csapataink közvetlen utánpótlását jelentik.

A szakmai és szervezői munkát Marosvölgyi Károly irányítja.


U – 13 Korosztály


A tavasszal elkezdett munka ebben a korosztályban fokozatosan kezd beérni. Itt is sok olyan labdarúgó van, akik most ismerkednek a labdarúgás alapjaival, most játszottak először nagypályás bajnokságban. A csapat kialakítása folyamatosan és tervszerűen történik, mint ahogy a szakmai munka is.

A szakmai munka Ottlakán Mihály irányításával folyik.


U – 16 Korosztály


Ez a korosztály az elmúlt évben megnyerte a Gyulai körzeti bajnokságot, majd a megyei rájátszásban is diadalmaskodott. Két mérkőzésen született döntetlen, a többi mérkőzést megnyerte a csapat.

Ebben az évben a csapat szinte teljesen kicserélődött. Tíz játékos az ifjúsági csapathoz került fel, ketten pedig távoztak.

Az új csapat tagjai a tavasszal szervezett toborzón, valamint a nyáron megtartott két hetes edzőtáborban résztvevő játékosokból kerültek ki.

A céltudatos, rendszeres tudatos munka meghozta az eredményt, hiszen csapatunk 7 győzelemmel és egy vereséggel vezeti a tabellát, őszi elsőként vágunk neki a tavaszi folytatásnak.

A jövőre nézve biztató, hogy a jelenlegi serdülő csapat korösszetétele kedvező, mivel nem egy korosztály alkotja, így a nyáron nem kell attól tartani,hogy ismét egy teljesen új csapatot kell építeni.

A szakmai munkát Marosvölgyi Károly irányítja.
U – 19 Korosztály


Az U – 19–es bajnokságban szereplő csapatunk egymás utáni két évben megnyerte a megyei bajnokságot.

A nyáron induló bajnokságban nagy változáson ment keresztül a csapat, hiszen nyolc játékos kiöregedett, ketten pedig távoztak.

A távozott játékosok helyére a serdülő csapatból kerültek fel a sportolók.

Az egymásra épülő, színvonalas munka meglátszott a csapat bajnoki teljesítményén, hiszen 14 győzelemmel és egy vereséggel, 8 pont előnnyel zárta a megyei bajnokság őszi szezonját. Sikerrel vette a csapat a tavaszról előrehozott két bajnoki mérkőzést is, mivel riválisaink botlottak, tovább növeltük előnyünket a bajnokságban.

Az U -19–es korosztályban végzett kiváló munkát erősíti az is, hogy a bajnokság kezdetén nyolc ifjúsági játékos került a felnőtt csapat keretéhez,akik rendszeres játéklehetőséget is kaptak. Ezt a tendenciát tovább folytatjuk, így saját utánpótlásunkat építjük be a felnőtt csapatba

Az U – 19 korosztály edzője évek óta Kovács Zoltán.
Békéscsaba,2008-12-01


Fülöp Imre

elnök