Békés Megye Foci Online - Edzők

Értékelés Battonyáról

Roczkó Attila csapatkapitány értékelése

Forrás: BTK Online

 

Roczkó Attilával, a csapatkapitánnyal beszélgettem néhány percet, bánatról, örömről, általában a csapatról és a szezonról.

 

Mi a véleményed a nyári átalakulásról?
 
Azt hiszem, a tavalyi csapatban szereplő játékosoknak, edzőnek, nekem is, nagyon nagy csalódás volt, hogy nem sikerült megnyerni a bajnokságot. Nagyon vártuk, és nagyon akartuk a sikert, de a végén, már másodszor, nem sikerült. Ez óriási űrt hagyott bennem. Ezek ellenére azt gondolom, hogy az előző gárda nem volt teljesen a helyén kezelve, pedig egy elég masszív, összeszedett csapat voltunk.
 
Beszéljünk néhány szót az új edzőről és az új keretről.
 
Az szinte természetes dolog, ha egy új edző érkezik egy csapathoz, a játékoskeretben is hoz változásokat. Több mint a fele gárda kicserélődött, így a régi és az új játékosoknak is az volt a felkészülés legnehezebb feladata, hogy megismerjék egymást, és a szintén új játékrendszert, amit elkezdtünk begyakorolni. Nem mondhatnám, hogy zökkenőmentes, gördülékeny volt minden, de a játékosok többsége megpróbálta a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. Az edző dolga is legalább olyan nehéz, mint a játékosoké, hiszen neki kell összekovácsolnia a játékosokból a lehető legütőképesebb csapatot.
 
Hogyan értékelnéd a mérkőzéseket, és általában a szezont?
 
Sajnos úgy érzem, több volt a gyenge mérkőzés, mint a kiemelkedő, jó találkozó. Az első néhány meccsen még nagyon érződött az összeszokatlanság, és belülről is úgy tűnt, túl sok a sztár és kevés a munkásember a csapatban. Az első kiemelhető játékot a Jamina ellen nyújtottuk, akkor azt hittem ez lesz a fordulópont, de igazából ne jött el a gyökeres változás, továbbra is voltak akadozós meccseink. Nem tudtunk szinte egy mérkőzést sem úgy végig játszani, hogy ne lettek volna görcsölős játékrészek. Az egész szezonban jellemző maradt az összhang hiánya, nem volt együtt a gárda.
Igazán jó mérkőzés a Jaminai, a Szabadkígyósi és talán a Gyomaendrődi volt, a leggyengébb a Mezőberényi, és sajnos itthon a Sarkadkeresztúr valamint a Szeghalom elleni volt.
Az utolsó hat mérkőzés pedig összességében nem úgy alakult, ahogyan az elvárható lett volna. Mindettől függetlenül a nem lehetünk elégedetlenek, hiszen magabiztos előnnyel vezetjük a tabellát.
 
Miben kellene javulni, és mi az, amin változtatásra, változásra lenne szükség?
 
Egyéni képességek alapján nagyon erős a keretünk, de mint csapat nem működtünk igazán jól, ezen mindenképpen változtatnunk kell tavaszra. Amennyiben felkerülünk, NB III -ban egy sokkal egységesebb keretre lesz szükség ez mostani, jelen állapotában kevés lesz. Nem feltétlenül csak kizárólag a játékra gondolok. Az előző évekhez képest hiányolom, hogy hetente legalább egyszer edzés után üljön le a társaság és beszélgessen, nem csak a fociról, ismerjük meg egymást egy kicsit jobban. Szerintem ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy igazán egységessé kovácsolódjunk.
A mutatott játékban is van mit fejlődnünk. Minden mérkőzésen a maximumot kell nyújtani, nem lehet megelégedni mindig azzal, hogy úgyis zsebben a három pont. Meg kell mutatni mindenkinek, hogy jó csapat vagyunk, és magasabb osztályban is megálljuk a helyünk. Ehhez sok jó mérkőzést kell játszanunk.
Magunk mellé kell állítani a szurkolókat, nem csak a battonyai játékosokért, hanem a csapatért, a helyi labdarúgásért!
 
Zárszóként mit mondanál?
 
Azt gondolom, az én személyes pályafutásomban és még egy - két játékostársam karrierjében is talán az utolsó lehetőség ez az idei, hogy felkerüljünk, és még egy - két szezont az NB III-ban játszhassunk. Nagyon szeretném ezt a lehetőséget kihasználni.
Ezúton üzenem a szurkolóknak, a magam és társaim nevében is, hogy mindent meg fogunk tenni a sikerért.
 
Köszönöm a beszélgetést. Sok sikert kívánok Neked, és az egész csapatnak a tavaszi szezonra. Remélem jövő nyár elején BAJNOK csapat kapitányaként köszönthetlek újra ezen a fórumon.
 
                                               Mudrity Iván